

Ze zijn blauwzwart, hebben een zilverkleurig waslaagje (net als druiven) en hebben een milde, zoete bosbesachtige smaak. Blauwe bessen zijn rijk aan vezels en die heb je nodig voor een goede darmwerking. Ook zijn ze een bron van vitamine E dat bekend staat als antioxidant.
Een schaaltje blauwe bessen is ongeveer 100 gram en telt mee als één keer fruit. Dit zomerfruit is samen met halfvolle yoghurt of magere kwark een heerlijk fruitig toetje!
Vers gekochte blauwe bessen zijn 4-6 dagen goed houdbaar in de koelkast. Op een koele plek (12-15ºC) kun je ze ca. 2 dagen bewaren.
Wat kan ik met blauwe bessen?
Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van blauwe bessen?
Dit zachtfruit is erg kwetsbaar. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, was ze vlak voor serveren, maar alleen als het nodig is. Verwijder pas na het wassen de steeltjes. Wil je de bessen invriezen? Verpak ze dan eerst in goed gesloten plastic zakje of bakje. In de diepvries (bij -18ºC) kunnen de blauwe bessen een paar maanden bewaard worden.