• WeDe Aardbeien
WeDe Aardbeien

Aardbeien [400 gram]

€ 4,99
Inclusief belasting
Aantal

Super aardbeien van label Werkelijk Delicaat.
Voller van smaak en zoeter dan reguliere Hollandse Aardbeien.

Aardbeien Wie houdt er niet van aardbeien? Dit populaire zachtfruit heeft terecht de bijnaam zomerkoninkje; in de zomermaanden zijn Nederlandse aardbeien namelijk volop verkrijgbaar. Maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar verkrijgbaar, de kwaliteit van import aardbeien is de laatste jaren sterk verbeterd. Maar ook de Hollandse aardbeien uit de kassen zijn zeer goed van kwaliteit en smaak en zijn ook bijna het hele jaar verkrijgbaar. De aardbei is een schijnvrucht, de kleine pitjes aan de buitenkant zijn de eigenlijke vruchtjes. Rijp zijn ze diep rood van kleur en hebben ze een heerlijke zoete smaak. Aardbeien zijn prima te combineren met ander zachtfruit, zoals bessen, bramen en frambozen. Ze zijn rijk aan vitamine C wat kan helpen je weerstand op peil te houden (goed voor het haar, huid en natuurlijk handig als je verkouden bent). Bovendien werkt vitamine C als antioxidant en helpt dus bijvoorbeeld bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren (de zogenaamde vrije radicalen). Aardbeien zijn ook een bron van foliumzuur (vitamine B11), dat nodig is voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Een schaaltje aardbeien is 100 gram en telt mee voor 1 keer fruit.

Je kunt aardbeien 1 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast is dat 1 tot 2 dag. Je kunt de aardbeien ook invriezen: leg de aardbeien naast elkaar op een plat bord en laat ze bevriezen. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic zakjes of bakjes en stop ze weer in de vriezer. In de diepvries (bij -18°C) kunnen de aardbeien 8 tot 12 maanden bewaard worden.

Wat kan ik met aardbei?

  • Zo uit de hand als tussendoortje.
  • Smoothie van gepureerde aardbeien, banaan en sinaasappelsap.
  • In plakjes op volkorenbrood of volkorenbeschuit.
  • In magere of halfvolle yoghurt/kwark of bij sorbetijs.
  • Als decoratie op gebak, taart, mousses. In salades met ijsbergsla, ongezouten nootjes, verse geitenkaas en een dressing van balsamico azijn.
  • Kort roerbakken in een klein beetje olie en bestrooien met vers gemalen peper.
  • Aan een satéprikker dopen in gesmolten pure chocolade.

Het is niet nodig om aardbeien te wassen. Wil je ze toch wassen? Doe dit dan voorzichtig in wat lauwwarm water. Ze raken namelijk snel doortrokken met water. Houd ze niet onder een stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Verwijder na het wassen pas de kroontjes.

fr-aardb-nl-WD-004

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1 extra
formaat
groot
bewaar advies
koel