Bramen [125 gram]

€ 5,99
Inclusief belasting
Aantal

Mooie verse grove Bramen.

Bramen zijn familie van de aardbei. De zachtzoete vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig. Bramen zijn echt zomerfruit. De eerste bramen zijn soms wat friszuur, maar daarna zijn ze heerlijk zoet en sappig. Ze groeien aan een dichte struik vol met stekels. Je komt ze veel tegen in bossen, langs wegen en spoorwegen. Bramen zijn eerst groen, daarna kleuren ze rood en op het laatst nemen ze die mooie donkere blauwzwarte kleur aan. Bramen zijn opgebouwd uit talrijke bolletjes, zogenaamde deelvruchtjes. Ze zitten vol mineralen en zijn zoet van zichzelf. Bij bramen geldt: hoe groter, hoe lekkerder. Bramen zijn een bron van vitamine C en dat kan helpen de weerstand op peil te houden (handig als je verkouden bent, goed voor je huid en haar). Bovendien werkt vitamine C als antioxidant en helpt dus schadelijke stoffen in het lichaam te bestrijden. Bramen zijn ook rijk aan vezels en die heb je nodig voor een goede darmwerking.

Een schaaltje bramen van 125 gram telt mee als 1 keer fruit. Geniet van deze heerlijke zomertraktatie en werk meteen mee aan je dagelijkse portie fruit van 200 gram!

In de koelkast kun je verse bramen tot wel een week bewaren. Wil je de bramen invriezen, leg ze dan (niet boven op elkaar!) op een vel bakpapier. Vries ze in op het vel bakpapier en verpak ze daarna in een goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij -18ºC) kunnen de bramen tot 12 maanden bewaard worden.

Wat kan ik met bramen?

  • Verwerken in smoothies.
  • In fruitsalade met ananas en kiwi.
  • In groentesalade met ijsbergsla, fricandeau en ongezouten amandelen.
  • In bowl.
  • Met magere/halfvolle yoghurt of kwark.
  • Als garnering op taart en gebak.
  • In jam of vruchtenpuree.

Waar let ik op bij het schoonmaken van bramen?

Je kunt bramen het beste snel wassen in koud water. Niet onder stromend water, dat kan kneuzingen veroorzaken. Door het snel te doen, voorkom je aroma- en sapverlies. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Pas na het wassen, verwijder je de kroontjes en steeltjes met duim en wijsvinger of een scherp mesje.

fr-bra-pt-125

Datasheet

herkomst
Spanje
Klasse
1
bewaar advies
koelkast