Frambozen [125 gram]

€ 3,99
Inclusief belasting
Aantal

Super mooie en heerlijke grove Frambozen in een open punt bakje.

Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. Net als aardbeien behoren ze tot de grote rozenfamilie. Het zijn zomervruchten bij uitstek. Net als bramen zijn ze opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes. Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur. Ze groeien volop in Nederland, maar worden ook aangevoerd uit onder andere Duitsland en Frankrijk. Frambozen zijn goed te mengen met ander zachtfruit en kunnen worden gepureerd voor handig bruikbare sauzen. Frambozen zijn lekker in sorbets, soufflés, jams, geleien, gebaksvullingen en azijnsoorten. |En natuurlijk ook in salades of als vruchtje op een heerlijke ijscoupe. Bij bepaalde warme gerechten, meestal bij vlees of wild, is frambozencompôte een heerlijke aanvulling. Frambozen zijn rijk aan vezels, die heb je nodig voor een goede darmwerking.

Een toetje met vers fruit is altijd een goed idee, maar met frambozen wordt het echt een toptoetje. Reken 100 gram per persoon voor 1 keer fruit. Als je het aanvult met aardbeien of ander zomerfruit, heb je in een klap je 2 keer fruit binnen!

Je kunt frambozen het beste ongewassen op een koele plaats, zoals in de koelkast, bewaren. Uitgespreid op een bord zijn ze daar 3-4 dagen houdbaar.

Je kunt ze ook prima invriezen. Wil je frambozen invriezen, leg ze dan (niet boven op elkaar!) op een vel bakpapier, laat ze invriezen. Verpak ze daarna in goed gesloten plastic bakje. In de diepvries (bij - 18ºC) kunnen de frambozen tot 12 maanden bewaard worden.

Wat kan ik met frambozen?

  • Met sorbetijs en evt. slagroom.
  • In saus of dressing.
  • In salade met sla en blokjes 30+ kaas of verse geitenkaas en/of ongezouten noten (bv. walnoten).
  • Als vulling van een zoete omelet of (volkoren)pannenkoeken.
  • Frambozencompote bij vlees- en wildgerechten.
  • Als decoratie op taart of gebak.
  • In jam.

Het is niet noodzakelijk om frambozen voor consumptie te wassen. De beschadiging aan de vrucht is bij het wassen groot. Verwijder eventueel aanwezige blaadjes of steeltjes.

fr-fram-pt-norm-001

Datasheet

herkomst
Portugal
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast