

Paprika’s zijn er in allerlei kleuren, vormen, smaken en maten. Ze behoren, net als tomaat, komkommer en aubergine, tot de vruchtgroenten. De paprika vindt zijn oorsprong in Midden- en Zuid-Amerika, maar komt tegenwoordig in de hoogste kwaliteit uit Nederlandse kassen. De grote hoeveelheid vitamine C en de lekkere zoete, frisse smaak zijn goede redenen om veel met deze vruchtgroente te doen.
Wordt het een kleurig maal vandaag? Reken dan op 2 paprika’s per persoon om 250 gram op het bord te krijgen.
Paprika kun je het beste bewaren op een koele plaats (niet kouder dan 10ºC). In de kelder of de groentelade van de koelkast bijvoorbeeld. Dan behouden ze hun smaak en kleur het best. Niet-verpakte paprika’s houd je op deze manier ruim een week goed. Verpakt zijn paprika’s veel langer houdbaar; ze drogen dan nauwelijks uit. Wil je de paprika rauw eten? Laat deze dan eerst even op kamertemperatuur komen. Gare paprika (rauwe paprika ca. 1 minuut blancheren) kun je ook in de diepvries bewaren. Bij minimaal -18ºC blijft paprika in een goed gesloten bakje of zakje maanden goed.
Wat kan ik met oranje paprika?
Verwijder de zaadlijsten met de zaadjes en ook de steelaanzet. In sommige gevallen laat je de steelaanzet zitten voor de sier. Bijvoorbeeld bij halveren of als je de ‘deksel’ terugzet op een gevulde paprika.
Bereidingstijden van oranje paprika: