Kikkererwten (Brandwijk) [500 gram]

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Nederlandse gedroogde Kikker Erwten Brandwijk

Kikkererwten zijn zeer smaakvolle, gezonde peulvruchten. Ze zijn over de hele wereld populair, maar misschien toch wel het meest in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India: gekookt, geroosterd, in salades, tot puree verwerkt in hummus of vermalen tot meel voor falafel en papadums.  

Peulvruchten zitten vol met goede voedingsstoffen, maar toch zelden in dezelfde mate als kikkererwten. Zo bevatten ze per 100 gram maar liefst 7,6 gram voedingsvezel, veel meer dan de meeste andere groentes. Ook zit er 8,9 gram eiwit per 100 gram in. Het hoge aandeel essentiële aminozuren daarin maakt deze erwtensoort zeer geliefd bij vegetariërs en veganisten. Ook zitten er hoge gehaltes vitamines en mineralen in, en diverse belangrijke antioxidanten. Die zeer hoge voedingswaarde maakt ze bijzonder gezond.

Kikkererwten bevatten veel koolhydraten (27,4 gram per 100 gram) en voor een groente opmerkelijk veel vet, ongeveer 2,6 gram. Dat maakt wel dat het voor een groente caloriebommetjes zijn: 164 kilocalorieën per 100 gram. Alleen sojabonen zijn energierijker. Dik word je er echt niet van, maar het is toch zo’n tien keer zoveel als in bijvoorbeeld raapstelen, courgette of spinazie.

Wat kun je met Kikkererwten:

  • Als basis voor soep.
  • In een salade.
  • Voor de hummus of falafal.
  • Hoofd- of bijgerecht.
gr-kikkerw-500-001