

Iedereen kent ze: de platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als enkelvoudig groente of als onderdeel van een groenteschotel.
Voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram heb je ca. 260 gram verse snijbonen nodig.
Gesneden snijbonen kun je het beste dezelfde dag bereiden en eten. Ongesneden snijbonen kun je in een plastic zak met gaatjes 3-5 dagen bewaren in de koelkast.
Wat kan ik met snijbonen?
Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en even bedenken hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.
Bereidingstijden van snijbonen: