Portobello [per 2 stuks]

€ 2,99
Inclusief belasting
Aantal

Mooie verse Portobello uit Nederland van ca. 100 gram per stuk.

Een portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. Daar is de portobello populair op de barbecue. In Nederland hebben een aantal telers zich gespecialiseerd in deze paddenstoel. Door zijn forse afmeting is de portobello heel geschikt om te vullen bijvoorbeeld met (geiten)kaas of ei. Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Deze grote, vlezige champignon kan ook in zijn geheel of in plakjes worden gebakken of gegrilleerd.

Een portobello kun je meetellen als de helft van je dagelijkse portie groenten. Dat tikt dus al lekker aan!

Je kunt portobello’s in de koelkast bewaren. Daar zijn ze 5 tot 7 dagen houdbaar. Bewaar ze niet bij sterk ruikende groenten, zoals prei en ui. Paddenstoelen nemen namelijk gemakkelijk geurtjes over. Bewaar deze paddenstoelen liever ook niet in de buurt van fruit of citrus. Ook daarbij zullen paddenstoelen sneller verouderen.

Wat kan ik met portobello?

  • Op de barbecue.
  • Gevuld met geraspte Grana Padano 32+ kaas, verse geitenkaas of ei.
  • Bij vleesgerechten.
  • In pastasaus met kookroom.

Om de smaak te behouden, kun je ze beter niet met water wassen. In plaats daarvan veeg je met een vochtig keukenpapiertje of champignonborsteltje de hoed schoon. De onderkant van het steeltje snijd je er voor de bereiding af en gooi je weg.

gr-porto-nl-st-001

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koelkast