Oesterzwam [150 gram]

€ 1,99
Inclusief belasting
Aantal

Laat iedereen maar zwammen, maar ze zijn lekker en veel gezonder dan je denkt.

De oesterzwam is na de champignon de bekendste paddenstoel van Nederland. Hij wordt in de allerhoogste kwaliteit geteeld. De vorm van een oesterzwam lijkt op die van een oesterschelp, vandaar de naam. De meest gangbare soorten zijn de bruingrijze en de lichtpaarse oesterzwam. De bruingrijze wordt ook wel de kalfsoesterzwam genoemd, omdat de zachte smaak iets weg heeft van kalfsvlees. De lichtpaarse oesterzwam wordt ook wel tongetjeszwam genoemd, omdat hij smaakt naar…tong. In het wild groeit hij in trossen op boomstammen en dood hout. Geteeld worden ze op geprepareerd stro. Bij de oogst worden ze in trossen geplukt en dan één voor één met de hand losgesneden. De zachte smaak van oesterzwammen is heerlijk in bijvoorbeeld roomsauzen bij fijne vlees- en vissoorten. Het vruchtvlees is zacht, wit en vezelig.

Met oesterzwammen maak je het echt bijzonder. Ze kunnen net dat extra beetje meegeven, om zo je 250 gram groenten gemakkelijk te behalen. Een voorafje van 125 gram oesterzwammen levert je al de helft van je dagelijkse behoefte aan groenten!

Oesterzwammen worden verpakt in papieren zakjes, doosjes of op schalen. Laat ze in deze verpakking zitten en bewaar ze in de koelkast. Ze zijn dan 4 tot 5 dagen houdbaar.

Wat kan ik met oesterzwam?

  • Gebakken op volkorentoast.
  • Gebakken op een lauwwarme salade.
  • Gebakken op volkorenbrood met kruidenboter.
  • In soepen en sauzen.

Maak de oesterzwammen schoon door ze voorzichtig schoon te wrijven met een stukje vochtig keukenpapier of een champignonborsteltje. De oesterzwam heeft zacht vruchtvlees en mag maar een paar minuten worden verhit, anders verliest hij zijn stevigheid. Oesterzwammen bevatten minder water dan champignons en slinken daarom niet bij de bereiding.

gr-oestzw-nl-150gr-001

Datasheet

herkomst
Nederland
Klasse
1
bewaar advies
koelkast