Muesli Superfood

€ 3,55
Inclusief belasting
inhoud
Aantal

Onze Superfood Muesli is in eigen huis samengesteld en is een gezonde goed gevulde muesli met de 3 heel gezonde bessen. De Moerbei-, de Goji- en de Inca- (Physalis) bes en een basis van Gerst, Tarwe en Haver vlokken. Aangevuld met Vijgen, Abrikozen, Rozijnen, Hazelnoten, Amandelen, gebroken Lijnzaad, Zonnebloem- en Pompoenpitten. Kortom een zeer gezonde muesli zonder toevoegingen.

Onze muesli wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Ook verzending met

Onze muesli wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Gerstevlokken

Gerst is licht verteerbaar en kun je dus prima eten voor het sporten. Het geeft een goede basis aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het niacine of vitamine B3 wat cholesterolafzettingen aan de bloedvatwanden oftewel het gaat aderverkalking tegen.

Tarwevlokken

Tarwe is na rijst het belangrijkste voedingsmiddel op aarde. Het geeft veel energie en vezels en verlaagt de kans op hart, vaatziekten en diabetes type twee. Dus goed om de dag mee te beginnen of als boost tussendoor te eten.

Havervlokken

Net als veel graanproducten bevat ook haver veel vezels wat onze darmen ten goede komt. Haver bevat ook het vezel beta glucan, wat een positief effect op cholesterol heeft. Daarnaast bevat tarwe veel energie en houdt je slank. Door het zetmeel in de haver verteert de haver langzaam, hierdoor blijft je bloedsuiker langer stabiel en houd je langer een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt aan een "tussendoortje".

Moerbei

Moerbeien zijn vetvrij, natriumarm en zitten vol met verschillende vitamines en mineralen. De moerbei bevat onder meer vitamine A, B6, C, E, K en de mineralen calcium, kalium, magnesium, selenium, ijzer, zink, koper en fosfor.  Het veelzijdige besje helpt hierdoor onder anderen het gezichtsvermogen versterken en de bloeddruk op peil te houden. De vele vezels hebben zorgen voor een goede werking van onze spijsvertering en geven ons snel een voldaan gevoel hebt. Naast vitamines en mineralen bevat de moerbei ook twee antioxidanten: resveratrol en anthocyanine. Resveratrol heeft een sterke werking en helpt onder andere hart- en vaatziekten te voorkomen. Anthocyanine staat bekend om de sterke invloed op de werking van de hersenfuncties en –capaciteit. Met name het cognitieve geheugen heeft hier baat bij.

Goji

Goji bessen bevatten meer dan 20 soorten mineralen en 18 aminozuren waarvan er 8 erg essentieel zijn! Deze zuren zijn bouwstenen van proteïen en zijn essentieel wanneer je spiermassa wilt opbouwen. Daarnaast helpen al deze gezondheidsvoordelen wanneer je wat kilo's kwijt wil. Daarnaast zijn de besjes ook nog is goed voor je huid en je darmen!

Physalis/Inca

Inca bessen zijn niet zomaar besjes, ze zijn echte ‘superfruits’ omdat ze zo rijk zijn aan goede voedingsstoffen. Elke Incabes bevat vitamine A, B1, B2, B3 en C, calcium, ijzer en fosfor en bestaat voor ongeveer 16% uit plantaardige eiwitten, een van de hoogste gehaltes die je in fruit kunt aantreffen.

Vijgen

Bevatten meer mineralen (zoals calcium, koper, kalium, ijzer en selenium) dan alle andere vruchten, hierdoor zijn ze goed voor botten, hart en bloedvaten.

Abrikozen

Bevatten een grote hoeveelheid vezels wat een gunstig effect heeft op het cholesterol en de spijsvertering. Kalium zorgt voor een goed functioneren van de hartspieren. Terwijl de vitamine A, C en E onze longen, ogen en huid gezond houden. Ook is de abrikoos rijk aan ijzer, dit samen met de vitamine C en bètacaroteen uit de abrikoos maakt het een goed hulpmiddel bij bloedarmoede. Abrikozen bevatten relatief weinig calorieën, maar hebben toch een hoge voedingswaarde. Hierdoor kan het eten ervan voor een vol gevoel zorgen, zonder dat je veel calorieën binnen krijgt.

Rozijnen

Rozijn is van nature een heerlijke zoete vrucht waardoor dus geen extra suikers toegevoegd hoeven te worden. Rozijnen stimuleren ons spijsverteringssysteem en helpen met voedselopname. Daarnaast zorgen stoffen als saponinen en resveratol dat de cholesterol uit voeding niet in ons bloed terecht komt en verlaagd ons cholesterolgehalte.

Hazelnoten

Hazelnoten bevatten van alle boomnoten het meeste foliumzuur, wat belangrijk is voor de ijzeropname en voor zwangere vrouwen. Verder zijn hazelnoten een rijke bron van vitamine E, koper en mangaan

Amandelen

Amandelen wordt gezien als een van de gezondste noten. Technisch gezien is de amandel geen noot maar een pit, waardoor hij ook nog eens heel voedzaam is. Het is een bron aan eiwitten, vitamine E , anti oxidanten en magnesium. Gezien de krachtige anti-oxidanten vooral geconcentreerd zitten in de bruine laag van de amandel, gebruiken wij alleen de bruine ongepelde amandel.

Gebroken Lijnzaad

Lijnzaad bevordert gewichtsafname doordat het enerzijds veel vezels bevat, die ervoor zorgen dat u minder snel honger krijgt en anderzijds veel Omega-3 vetzuren die vetverbranding stimuleren. Dus u eet minder en verbrandt meer, een perfecte combinatie! Tevens bevat het docosahexaeenzuur (DHA), deze stof is essentieel voor een goede werking en vorming van hersencellen en helpt tegen het down voelen, lusteloosheid en moeheid. Uit cijfers blijkt dat zo’n 85% van onze bevolking te weinig docosahexaeenzuur binnenkrijgt.

Zonnebloempitten

In zonnebloempitten zitten veel vitamines en mineralen. Onder anderen bevatten ze selenium wat een hele krachtige antioxidant en dus helpt je lichaam gezond te houden. Ook vitamine E en choline wat onze hersenen beschermd en een belangrijke rol speelt bij het geheugen. 

Pompoenpitten

Pompenpitten zitten vol antioxidanten die onze weerstand versterken en de kans op ontstekingen verminderen. Ook is het een goede bron van antioxidanten, magnesium, zink en vetzuren die weer zorgen voor een goede  bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel  en het verhogen van de goede cholesterol. Ook is het een bron van vezels die weer bijdragen aan een goede darmflora.