Muesli Noten

€ 2,85
Inclusief belasting
inhoud
Aantal

Onze noten Muesli is in eigen huis samengesteld en is een gezonde gevulde muesli met een basis van Gerst, Tarwe en Haver vlokken. Aangevuld met rozijnen, hazelnoten, amandelen, Walnoten, Cashewnoten, gebroken lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten. Kortom zeer gezond en zonder toevoegingen.

Onze muesli wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Onze muesli wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Gerstevlokken

Gerst is licht verteerbaar en kun je dus prima eten voor het sporten. Het geeft een goede basis aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het niacine of vitamine B3 wat cholesterolafzettingen aan de bloedvatwanden oftewel het gaat aderverkalking tegen.

Tarwevlokken

Tarwe is na rijst het belangrijkste voedingsmiddel op aarde. Het geeft veel energie en vezels en verlaagt de kans op hart, vaatziekten en diabetes type twee. Dus goed om de dag mee te beginnen of als boost tussendoor te eten.

Havervlokken

Net als veel graanproducten bevat ook haver veel vezels wat onze darmen ten goede komt. Haver bevat ook het vezel beta glucan, wat een positief effect op cholesterol heeft. Daarnaast bevat tarwe veel energie en houdt je slank. Door het zetmeel in de haver verteert de haver langzaam, hierdoor blijft je bloedsuiker langer stabiel en houd je langer een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt aan een "tussendoortje".

Rozijnen

Rozijn is van nature een heerlijke zoete vrucht waardoor dus geen extra suikers toegevoegd hoeven te worden. Rozijnen stimuleren ons spijsverteringssysteem en helpen met voedselopname. Daarnaast zorgen stoffen als saponinen en resveratol dat de cholesterol uit voeding niet in ons bloed terecht komt en verlaagd ons cholesterolgehalte.

Hazelnoten

Hazelnoten bevatten van alle boomnoten het meeste foliumzuur, wat belangrijk is voor de ijzeropname en voor zwangere vrouwen. Verder zijn hazelnoten een rijke bron van vitamine E, koper en mangaan

Amandelen

Amandelen wordt gezien als een van de gezondste noten. Technisch gezien is de amandel geen noot maar een pit, waardoor hij ook nog eens heel voedzaam is. Het is een bron aan eiwitten, vitamine E , anti oxidanten en magnesium. Gezien de krachtige anti-oxidanten vooral geconcentreerd zitten in de bruine laag van de amandel, gebruiken wij alleen de bruine ongepelde amandel.

Walnoten

Net als alle noten leveren walnoten ijzer, vitamine E en vitamine B1. In noten zit veel onverzadigd vet. Het eten van ongezouten noten beschermt tegen bepaalde hart- en vaatziekten. Het eten van ongezouten noten verlaagt bovendien het LDL-cholesterol. In verhouding tot andere noten bevat de walnoot een hoge hoeveelheid plantaardige omega-3 vetzuren, dit beschermd ons tegen hart- en vaatziekten.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn rijk aan mineralen en bevat veel onverzadigde vetten waardoor ze erg gezond zijn. Ook bevatten ze veel vitamine B en zijn ze een goede bron van koper en magnesium.

Gebroken Lijnzaad

Lijnzaad bevordert gewichtsafname doordat het enerzijds veel vezels bevat, die ervoor zorgen dat u minder snel honger krijgt en anderzijds veel Omega-3 vetzuren die vetverbranding stimuleren. Dus u eet minder en verbrandt meer, een perfecte combinatie! Tevens bevat het docosahexaeenzuur (DHA), deze stof is essentieel voor een goede werking en vorming van hersencellen en helpt tegen het down voelen, lusteloosheid en moeheid. Uit cijfers blijkt dat zo’n 85% van onze bevolking te weinig docosahexaeenzuur binnenkrijgt.

Zonnebloempitten

In zonnebloempitten zitten veel vitamines en mineralen. Onder anderen bevatten ze selenium wat een hele krachtige antioxidant en dus helpt je lichaam gezond te houden. Ook vitamine E en choline wat onze hersenen beschermd en een belangrijke rol speelt bij het geheugen. 

Pompoenpitten

Pompenpitten zitten vol antioxidanten die onze weerstand versterken en de kans op ontstekingen verminderen. Ook is het een goede bron van antioxidanten, magnesium, zink en vetzuren die weer zorgen voor een goede  bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel  en het verhogen van de goede cholesterol. Ook is het een bron van vezels die weer bijdragen aan een goede darmflora.