Muesli Cranberry

€ 2,75
Inclusief belasting
inhoud
Aantal

Een gezonde in eigen huis gemaakte muesli met een basis van Gerst, Tarwe en Haver vlokken. Aangevuld met Cranberries, rozijnen, Abrikozen, Vijgen, Zonnebloem-, Pompoenpitten en gebroken Lijnzaad.

Onze muesli wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Gerstevlokken

Gerst is licht verteerbaar en kun je dus prima eten voor het sporten. Het geeft een goede basis aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het niacine of vitamine B3 wat cholesterolafzettingen aan de bloedvatwanden oftewel het gaat aderverkalking tegen.

Tarwevlokken

Tarwe is na rijst het belangrijkste voedingsmiddel op aarde. Het geeft veel energie en vezels en verlaagt de kans op hart, vaatziekten en diabetes type twee. Dus goed om de dag mee te beginnen of als boost tussendoor te eten.

Havervlokken

Net als veel graanproducten bevat ook haver veel vezels wat onze darmen ten goede komt. Haver bevat ook het vezel beta glucan, wat een positief effect op cholesterol heeft. Daarnaast bevat tarwe veel energie en houdt je slank. Door het zetmeel in de haver verteert de haver langzaam, hierdoor blijft je bloedsuiker langer stabiel en houd je langer een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt aan een "tussendoortje".

Cranberries

Zoals bekend helpen cranberries een blaasontsteking te voorkomen en te genezen. Daarnaast helpen de reeks aan mineralen en vitamines mee aan het reinigen van het lichaam en het verhogen van het immuun systeem. Ook draagt de tryptofaan bij aan een betere mentale gezondheid.

Rozijnen

Rozijn is van nature een heerlijke zoete vrucht waardoor dus geen extra suikers toegevoegd hoeven te worden. Rozijnen stimuleren ons spijsverteringssysteem en helpen met voedselopname. Daarnaast zorgen stoffen als saponinen en resveratol dat de cholesterol uit voeding niet in ons bloed terecht komt en verlaagd ons cholesterolgehalte.

Abrikozen

Bevatten een grote hoeveelheid vezels wat een gunstig effect heeft op het cholesterol en de spijsvertering. Kalium zorgt voor een goed functioneren van de hartspieren. Terwijl de vitamine A, C en E onze longen, ogen en huid gezond houden. Ook is de abrikoos rijk aan ijzer, dit samen met de vitamine C en bètacaroteen uit de abrikoos maakt het een goed hulpmiddel bij bloedarmoede. Abrikozen bevatten relatief weinig calorieën, maar hebben toch een hoge voedingswaarde. Hierdoor kan het eten ervan voor een vol gevoel zorgen, zonder dat je veel calorieën binnen krijgt.

Vijgen

Bevatten meer mineralen (zoals calcium, koper, kalium, ijzer en selenium) dan alle andere vruchten, hierdoor zijn ze goed voor botten, hart en bloedvatten.

Zonnebloempitten

In zonnebloempitten zitten veel vitamines en mineralen. Onder anderen bevatten ze selenium wat een hele krachtige antioxidant en dus helpt je lichaam gezond te houden. Ook vitamine E en choline wat onze hersenen beschermd en een belangrijke rol speelt bij het geheugen.

Pompoenpitten

Pompenpitten zitten vol antioxidanten die onze weerstand versterken en de kans op ontstekingen verminderen. Ook is het een goede bron van antioxidanten, magnesium, zink en vetzuren die weer zorgen voor een goede  bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel  en het verhogen van de goede cholesterol. Ook is het een bron van vezels die weer bijdragen aan een goede darmflora.

Gebroken Lijnzaad

Lijnzaad bevordert gewichtsafname doordat het enerzijds veel vezels bevat, die ervoor zorgen dat u minder snel honger krijgt en anderzijds veel Omega-3 vetzuren die vetverbranding stimuleren. Dus u eet minder en verbrandt meer, een perfecte combinatie! Tevens bevat het docosahexaeenzuur (DHA), deze stof is essentieel voor een goede werking en vorming van hersencellen en helpt tegen het down voelen, lusteloosheid en moeheid. Uit cijfers blijkt dat zo’n 85% van onze bevolking te weinig docosahexaeenzuur binnenkrijgt.