Granola Noten & Zaden

€ 6,70
Inclusief belasting
inhoud
Aantal

Een gezonde rijk gevulde thuisgemaakte Granola met een basis van Gerst, Tarwe en Haver vlokken. Aangevuld met hazelnoten, amandelen, gebroken lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten. Op smaak gebracht met pure honing uit Twente, kokosolie, kurkuma, kaneel en gember. Een pure, gezonde en lekkere granola.

Onze granola wordt vervaardigd met alleen pure kwaliteitsproducten zonder toevoegingen. En dat proef je !

Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje in de yoghurt of kwark. Tip : voeg wat stukjes vers fruit toe.

Gerstevlokken

Gerst is licht verteerbaar en kun je dus prima eten voor het sporten. Het geeft een goede basis aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het niacine of vitamine B3 wat cholesterolafzettingen aan de bloedvatwanden oftewel het gaat aderverkalking tegen.

Tarwevlokken

Tarwe is na rijst het belangrijkste voedingsmiddel op aarde. Het geeft veel energie en vezels en verlaagt de kans op hart, vaatziekten en diabetes type twee. Dus goed om de dag mee te beginnen of als boost tussendoor te eten.

Havervlokken

Net als veel graanproducten bevat ook haver veel vezels wat onze darmen ten goede komt. Haver bevat ook het vezel beta glucan, wat een positief effect op cholesterol heeft. Daarnaast bevat tarwe veel energie en houdt je slank. Door het zetmeel in de haver verteert de haver langzaam, hierdoor blijft je bloedsuiker langer stabiel en houd je langer een vol gevoel, waardoor je minder behoefte hebt aan een "tussendoortje".

Hazelnoten

Hazelnoten bevatten van alle boomnoten het meeste foliumzuur, wat belangrijk is voor de ijzeropname en voor zwangere vrouwen. Verder zijn hazelnoten een rijke bron van vitamine E, koper en mangaan

Amandelen

Amandelen wordt gezien als een van de gezondste noten. Technisch gezien is de amandel geen noot maar een pit, waardoor hij ook nog eens heel voedzaam is. Het is een bron aan eiwitten, vitamine E , anti oxidanten en magnesium. Gezien de krachtige anti-oxidanten vooral geconcentreerd zitten in de bruine laag van de amandel, gebruiken wij alleen de bruine ongepelde amandel.

Gebroken Lijnzaad

Lijnzaad bevordert gewichtsafname doordat het enerzijds veel vezels bevat, die ervoor zorgen dat u minder snel honger krijgt en anderzijds veel Omega-3 vetzuren die vetverbranding stimuleren. Dus u eet minder en verbrandt meer, een perfecte combinatie! Tevens bevat het docosahexaeenzuur (DHA), deze stof is essentieel voor een goede werking en vorming van hersencellen en helpt tegen het down voelen, lusteloosheid en moeheid. Uit cijfers blijkt dat zo’n 85% van onze bevolking te weinig docosahexaeenzuur binnenkrijgt.

Zonnebloempitten

In zonnebloempitten zitten veel vitamines en mineralen. Onder anderen bevatten ze selenium wat een hele krachtige antioxidant en dus helpt je lichaam gezond te houden. Ook vitamine E en choline wat onze hersenen beschermd en een belangrijke rol speelt bij het geheugen.

Pompoenpitten

Pompenpitten zitten vol antioxidanten die onze weerstand versterken en de kans op ontstekingen verminderen. Ook is het een goede bron van antioxidanten, magnesium, zink en vetzuren die weer zorgen voor een goede bloeddruk, hartgezondheid, botgezondheid en bloedsuikerspiegel en het verhogen van de goede cholesterol. Ook is het een bron van vezels die weer bijdragen aan een goede darmflora.

Honing

Bevat antioxidanten en heeft een verzachtende werking op de keel. Dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen, heeft honing een bacterie- en schimmelremmende werking. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of een bacteriële darminfectie hebt. Het helpt zelfs bij het helen van wondjes. Daarnaast houdt honing het glycogeen in de spieren stabiel waardoor je spieren sneller herstellen na het sporten. Ook verhoogt honing de produktie van witte bloedcellen, waardoor je minder snel ziek wordt. In combinatie met kaneel wordt dit effect versterkt.

Kokosolie

Is een pure olie die een lekkere smaak aan het eten geeft. Daarnaast zijn verzadigde vetten als kokosolie en roomboter eerlijke, onbewerkte voedingsmiddelen waar onze gezondheid wel degelijk baat bij heeft.

Kurkuma

Kurkuma bevat vele vitamines en mineralen, waaronder A, B1, B2, B3, B6, B12, C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink. De werkzame stof curcumine wordt in de oosterse geneeskunde al eeuwen gebruikt en krijgt bij ons ook steeds meer aandacht onder andere bij de behandeling van kanker, chronische ontstekingen, enz. Kurkuma verlicht gewrichtspijn bij reuma, artrose en artritis. Ook helpt het tegen spierpijn. Kortom kurkuma is een krachtig middel voor je gezondheid. Het geeft je extra energie en zorgt voor een lekker fit en sterk gevoel.

Kaneel

Kaneel geeft een specifieke zoetige smaak aan gerechten waardoor toevoegen van suiker vaak overbodig is. Kaneel zit boordevol polyfenolen ze herstellen beschadigde cellen, en activeren enzymen in het lichaam die de cel daarbij helpen. Ook heeft het een ontsekingsremmende werking  en helpt het hart- en vaatziekten voorkomen.

Gember

Gember is een van de gezondste kruiden die er bestaan. Het zit boordevol nutriënten en bioactieve stoffen waar zowel ons lichaam als onze hersenen van kunnen profiteren. Gember ondersteund en stimuleert een gezonde spijsvertering en verminderd het de symptomen van misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Ook stimuleert het de doorbloeding en  heeft het een pijnstillende werking bij o.a. spier- en menstruatiepijn.