Laurier (Vers)

€ 3,49
Inclusief belasting
Aantal

Laurier is een kruid dat je waarschijnlijk vooral kent in gedroogde vorm. De ovale groene blaadjes geven gerechten een lekker kruidige smaak, vooral als je ze lang mee stooft of kookt. Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar, daarom moet je ze aan het einde van de bereidingstijd verwijderen. Gedroogde blaadjes geven een meer intense smaak dan verse blaadjes. Laurier geeft je gerechten alleen aroma. Het voegt verder geen voedingsstoffen toe.

Ook al eet je het laurierblad zelf nooit, het helpt toch mee aan je dagelijkse portie groenten! Hoe? Je maakt er veel groentegerechten net wat lekkerder mee.

Verse laurierblaadjes kun je in een plastic zakje in de koelkast ruim een week goed houden. Heb je verse blaadjes over, droog ze dan op een bakplaat boven de verwarming. Je kunt ze dan langer bewaren.

Wat kan ik met laurier?

Laurier is één van de belangrijkste bestanddelen van een bouquet garni. Je maakt dit door een laurierbladje samen met een takje tijm en een paar takjes peterselie samen te binden. Laat dit meetrekken, bijvoorbeeld bij het maken van bouillons. Een bouquet garni kan ook andere kruiden bevatten, zoals rozemarijn, salie en kervel.

Verder:

  • Voeg enkele verse of gedoogde blaadjes toe aan stoofschotels.
  • Trek laurierblaadjes mee bij het trekken van bouillon.
  • Onmisbaar bij het maken van hachee of wildragout.
  • Stop bladjes tussen ingesneden hele aardappels in de schil, bak deze, besprenkelt met olie en knoflook, in de oven gaar (ca. 30 minuten op 200 °C).
kr-laur-wdhoes

Datasheet

bewaar advies
koelkast