Bladpeterselie (Vers) [per bos]

€ 1,49
Inclusief belasting
Aantal

De smaak van het Middellandse Zeegebied, mooie grote volle bos bladpeterselie.

Italiaanse peterselie staat ook wel bekend als platte peterselie. In tegenstelling tot krulpeterselie, zijn de blaadjes van deze peterselie plat en ook is de smaak wat sterker. De frisse, hartige smaak van peterselie maakt het een onmisbaar kruid in de keuken. Een takje (of een paar blaadjes) is heel geschikt als garnering naast of op diverse koude schotels en soep. En de Italiaanse peterselie kun je ook in warme gerechten gebruiken. Dit plantje, dat zijn oorsprong vindt in het Middellandse Zeegebied.

Italiaanse peterselie geeft veel smaak aan je gerechten. Wees er scheutig mee, want ook dit groen telt mee voor je dagelijkse portie groenten van 250 gram!

Hoe bewaar ik bladpeterselie?

Zet peterselie met stelen en wortels in een glas water of bewaar de peterselie in vershoudfolie in de koelkast. Peterselie is zo een paar dagen houdbaar. In de diepvries is peterselie in een goed gesloten bakje of zakje tot wel 12 maanden houdbaar bij minimaal -18ºC.

Wat kan ik met bladpeterselie?

  • In stoofgerechten met vlees, vis of vegetarisch.
  • In soepen.
  • In salades of rauwkost.
  • In zowel warme als koude sauzen.
  • In kruidenboter.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van bladpeterselie?

Was de peterselie in ruim water. Voeg de blaadjes kort voor het serveren aan het gerecht toe. De Italiaanse peterselie kun je ook aan warme gerechten toevoegen, ze behouden (beter dan krulpeterselie) hun smaak.

kr-blpete-es-001