

Chinese kool komt, hoe kan het anders, van oorsprong uit het noorden van China. Maar tegenwoordig wordt de heerlijkste Chinese kool gewoon in Hollandse kassen geteeld! Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente, net als paksoi, de uitgesproken koolsmaak mist. De groente bestaat uit een lichtgekleurde, langwerpige krop die zo groot is als een stevige kropsla of bladkool. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren zijn. Chinese kool smaakt prima in Oosterse, maar ook in Europese gerechten. Door zijn knapperige en enigszins zoete smaak doet Chinese kool het ook vaak goed bij kinderen.
Chinese kool slinkt erg bij de bereiding. Reken daarom ca. 400 gram kool om uiteindelijk 250 gram beetgare groente op je bord over te houden. Geniet van deze milde kool, die ook aantrekkelijk is voor kinderen!
Chinese kool bewaar je tot een week in de koelkast. Bewaar deze groente in een open plastic zak in de groentelade. Een grote krop hoef je dus niet in één keer op te maken. Halveer de krop in de lengte en bewaar de rest in de koelkast, waarbij je de snijvlakken afdekt met huishoudfolie.
Wat kan ik met Chinese kool?
Was de kool voor gebruik en snijd het daarna in brede of smalle repen. Kies brede repen voor het koken en smalle voor de salade of om mee te roerbakken. Laat de kool voor gebruik in een salade goed uitlekken.
Bereidingstijden van Chinese kool: