

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken, maar is zelf ook heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Bovendien kun je er, vanwege de neutrale smaak, eindeloos mee variëren. Wat ook interessant is: het is nooit duur. Veel witte kool komt in topkwaliteit uit Noord-Holland.
Witte kool slinkt niet zo veel. Voor je dagelijkse portie van 250 gram groenten heb je 250-300 gram verse kool nodig. Neem van spitskool nog iets meer: 300 - 350 gram.
Witte kool hoeft niet in de koelkast. Een koele en droge, liefst donkere plaats is prima. Daar blijft witte kool enkele weken goed.
Wat kan ik met witte kool?
Verwijder de buitenste bladeren, snijd de kool in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten onder de kraan en snijd die in repen. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten.
Bereidingstijden van witte kool: