Propolis Tinctuur

€ 8,50
Inclusief belasting
inhoud
Aantal

Onze Propolis tinctuur heeft een propolis concentratie van 20% en is een krachtig middel dat de weerstand verhoogt, ontsmet en ontstekingen tegen gaat (een natuurlijk antibioticum). Propolis tinctuur bestrijd selectief bacteriën, schimmels en andere micro organismen zonder dat het de goede bacteriën in de darmflora aantast. De propolistinctuur wordt geleverd in een pipetfles waardoor doseren en op de juiste plek aanbrengen erg gemakkelijk is.

Propolis

Is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit knoppen (etherische olien), stuifmeeldelen, sap van planten en bomen (meestal hars), andere botanische bronnen en enzymen van de bij zelf. Propolis wordt door bijen gebruikt om kieren en gaten in de korf te dichten en de wanden te bekleden, ook de raad voor het broedsel wordt met een dun laagje propolis bekleed. Propolis dient voornamelijk om bacteriën, schimmels, virussen en andere micro-organismen te doden om zo het bijenvolk te beschermen. De kleur van propolis varieert van wit tot donkerbruin, afhankelijk van de bron, maar donkerbruin komt het meest voor.
Propolis stond al in de Griekse oudheid bekend om zijn geneeskrachtige werking. Ook de Egyptenaren en Romeinen gebruikten propolis om wonden te genezen. Het is een krachtig antibioticum (werkt bacterie- en schimmeldodend). Indiërs gebruikten propolis om o.a. bederf van gedroogd vlees, vis, bessen en wortels tegen te gaan.

Propolis Tinctuur

Propolis tinctuur is een krachtig middel dat de weerstand verhoogt en ontstekingen tegen gaat. De propolis tinctuur wordt o.a gebruikt bij :
• Verhoging van de algehele weerstand.
• Divers chronische ontstekingsklachten (astma, reuma, crohn, blaasonsteking, longonsteking, enz).
• Aften
• Verbetering van de bloedsomloop
• Ontsmetting en genezing van wondjes
• Acne en insectenbeten

Gebruik propolis tinctuur

Inwendig: 3x daags 10 druppels. Dit kan met behulp van de handige pipet rechtstreeks op de tong of op brood of cracker gedruppeld worden. Niet gebruiken onder de 3 jaar
Uitwendig: Direct aanbrengen op de te behandelen plek. De bijenwas in de propolis vormt tevens een beschermende laag (natuurlijke pleister). Let op propolis tinctuur vlekt op kleding.

Ingredienten

Propolis, Alcohol, Water