Passievrucht [per stuk]
De passievrucht is de vrucht van een klimplant die behoort tot de familie van de passieflora. De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Brazilië, Venezuela, Zimbabwe en de Ivoorkust. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad en niet eetbaar. Binnenin zit zacht geel vruchtvlees dat samen met de eetbare pitjes een frisse zoete smaak heeft. Deze vrucht ontleent zijn naam aan de passiebloem die de passie van Christus zou symboliseren. De “gele passievrucht” wordt ook wel maracuja genoemd.
Een passievrucht is klein maar fijn. Reken 3 stuks per persoon voor een kwart van de aanbevolen hoeveelheid fruit.
Je kunt (de nog niet heel gerimpelde, en dus nog niet zeer rijpe) passievruchten 2 tot 3 dagen buiten de koelkast (bij ca. 12-15ºC) bewaren, hij rijpt dan door. Een rijpe vrucht kan tot wel 5 dagen in de koelkast bewaard worden.
Wat kan ik met passievrucht?
- In helften gesneden om uit te lepelen.
- Door half ontdooid sorbetijs roeren en weer invriezen.
- In vruchtensappen.
- In cakebeslag en appeltaart.
- In vruchten- en groentesalades.
- In zomerse drankjes en mousses.
Snijd de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. De schil kun je niet eten, de pitten wel!
Datasheet
- herkomst
- Colombia
- Klasse
- 1
- formaat
- groot
- bewaar advies
- koel