Ananas [per stuk]

€ 4,99
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

Tropisch genieten.

Het symbool van tropisch genieten! Een rijpe ananas ruikt en smaakt heerlijk zoet. De vrucht lijkt op een grote dennenappel. Dat komt, omdat hij bestaat uit een heleboel bessen die zijn samengegroeid. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt, omdat de vrucht nauwelijks narijpt. Verse ananas komt uit landen als Ivoorkust, Brazilië en Midden-Amerikaanse landen. Ananas is het hele jaar door verkrijgbaar.

Een ananas is lekker groot. Dus genoeg voor een fruit dessert voor het hele gezin! Zo heeft iedereen weer 1 portie fruit binnen.

Een ananas is rijp als de vrucht lekker ruikt en de bladeren op de kruin gemakkelijk los te trekken zijn. De kleur van de schil zegt niets over de rijpheid; ook een groene ananas kan goed rijp zijn. Daarom is geur belangrijk; een ananas moet een heerlijke geur verspreiden.

De ananas is een tropische vrucht. Bewaar hem niet in de koelkast, maar op een koele plaats of op de fruitschaal. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je ananas stukjes tot wel 12 maanden in de diepvies (bij minimaal -18°C) bewaren.

Wat kan ik met ananas?

  • Met magere/halfvolle yoghurt/kwark als ontbijt.
  • In stukjes snijden als tussendoortje.
  • In salade met witlof, ijsbergsla of bleekselderij.
  • Op volkorentosti en (volkoren)pizza’s.
  • Toevoegen aan rode kool of zuurkool.
  • Roerbakken met diverse groenten.
  • Als toevoeging bij een heerlijk nagerecht met sorbetijs en verse munt.
  • In een gerecht met zilvervliesrijst, kip en boontjes.

Snijd een ananas in schijven, schil de schijven dik en verwijder de kern en ingroeisels. Er zijn ook speciale ananasschillers waarmee je de vrucht in één beweging kunt schillen. Tip: rauwe ananas bevat het enzym bromelaïne dat eiwitten afbreekt. Dit maakt dat melkproducten met verse ananas waterig worden en dat gelatine niet stijf wordt. Gebruik voor mousse en pudding dus ananas die kort gekook is.

fr-ana-cr-7-001

Datasheet

herkomst
Costa Rica
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koel