Mango (Kent)

€ 2,49
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

Deze mango is heerlijk zoet, zijn vruchtvlees is sappig en niet vezelig.

De mango is oorspronkelijk afkomstig uit India en is één van de oudst bekende vruchten. Nog steeds is India de grootste producent van mango’s, maar vrijwel de gehele oogst wordt in het land zelf geconsumeerd. Gelukkig worden mango’s verbouwd in bijna alle (sub)tropische landen, zodat er ook nog wat van dit heerlijk fruit voor ons overblijft. Men beweert dat Boeddha al slapende onder mangoboom zijn wijsheid heeft opgedaan. Er bestaan meer dan duizend soorten mango’s, die in smaak en afmetingen zeer uiteenlopen. Ze zijn er in groen, geel, oranje, rood of bontgekleurd. Het rijpe vruchtvlees is zacht en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig tot bijna boterzacht. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. De (oneetbare) steenpit is houtig en afgeplat en zit stevig aan het vruchtvlees vast.

Een rijpe Keitt kan ondanks dat hij rijp is nog wat harder aanvoelen. Ook kan de schil bij deze variëteit groen van kleur blijven, de vrucht zelf is dan wel rijp en zoet van smaak. Het vruchtvlees van deze mango's is niet vezelig, verfrissend van smaak en zeer sappig.

Een halve mango weegt 140 gram. Met recht een stevige bijdrage aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram.

Bij kamertemperatuur kunnen mango’s goed narijpen. Bewaar mango’s dus liever niet in de koelkast. Je kunt een eetrijpe mango enkele dagen koel bewaren, liefst bij 8 tot 10 ºC. Leg de vrucht liever niet bij sterk ruikende producten, ze neemt makkelijk andere geuren op. In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je mango stukjes in de diepvries, bij minimaal -18ºC tot 12 maanden bewaren.

Wat kan ik met mango?

  • Op brood met kipfilet.
  • In een vruchtensalade met ananas, sinaasappel, banaan en geraspte kokos.
  • Als voorgerecht met (rauwe) ham.
  • In een salade met ijsbergsla en garnalen.
  • In tropische rijstgerechten. In smoothies of alcoholvrije cocktails.
  • In gebak.
  • In sorbetijs.
  • Onrijpe of gedroogde mango wordt gebruikt voor het maken van mangochutney.
fr-makent-001

Datasheet

herkomst
Brazilië
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
kamertemperatuur