Kaki Persimon [per stuk]
De Kaki komt van oorsprong uit Azië maar wordt nu in veel subtropische landen gekweekt. De smaak van een kaki is het best te vergelijken met een zoete rijpe abrikoos, soms hoor je ook fruit soorten als banaan, druif, meloen in het vergelijk. De kaki is echt een wintervrucht, hij bevat dan ook een hoog gehalte aan vitamine C en natuurlijke antioxidanten. De oorspronkelijke kaki kon je alleen overrijp eten, het looizuur is dan verdwenen. Looizuur geeft de vrucht een zeer wrange smaak. De Kaki Persimon is een veredelde Kaki en bevat geen Looizuur, deze kan al goed gegeten worden als hij enigszins rijp is.
Wat je van ver haalt is lekker, maar ook gezond! Een Kaki weegt ongeveer 180 gram en dat tikt aardig mee voor je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram!
De Kaki is rijp als de schil geheel oranje is. Hij mag ook wat overrijp zijn, dan ziet hij er glazig uit.
Je kunt een rijpe Kaki tot 5 dagen in de koelkast bewaren. Onrijpe vruchten rijpen goed na bij kamertemperatuur.
Wat kan ik met een Kaki?
- Zo uit de hand als tussendoortje.
- Uit de oven/grill, gegratineerd met verse geitenkaas.
- In een vruchtensalade met kiwi.
- In een salade met noten en verse geitenkaas of 30+ kaas.
- Als voorgerecht met (parma)ham.
- In chutneys en compote (onrijp).
- In plakjes bij kipgerechten.
- Als puree (ook voor baby’s en kinderen).
- In talloze desserts (ook in combinatie met andere fruit).
Was de Kaki, eet hem als een appel of halveer de vrucht en lepel hem uit.
Datasheet
- herkomst
- Spanje
- Klasse
- 1
- formaat
- groot
- bewaar advies
- koel