Zespri Sungold (Kiwi Gold) [per stuk]

€ 0,89
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

De Kiwi Gold heeft een zoete, tropische smaak die doet denken aan een combinatie van mango, citrus, meloen en perzik.

Deze Kiwi Gold is van het TOP merk ZESPRI.

De Zespri SunGold kiwi heeft een unieke, verrassende smaak. Voor wie van zoetere Zespri Kiwifruit kiwi’s houdt, hoe rijper de Zespri SunGold kiwi, hoe zoeter.

Het vruchtvlees is iets minder steviger dan dat van de groene kiwi en heeft een goudgele kleur. Ook de Kiwi Gold bevat kleine, zwarte eetbare pitjes. Deze vrucht groeit aan een struikachtige klimplant die goed kan groeien in subtropische gebieden. Oorspronkelijk komt de kiwi uit China. In Nieuw Zeeland kreeg deze zoete vrucht de naam kiwi, omdat het lijf van de daar toen wonende loopvogel lijkt op deze harige vrucht. De oorspronkelijke naam van de kiwi was Chinese kruisbes.

Eén flinke, sappige kiwi is al een derde van je dagelijkse portie fruit!

Als ze nog niet rijp zijn, bewaar ze dan op een fruitschaal zodat ze kunnen narijpen. Rijpe kiwi's kun je ca. 2-6 dagen gekoeld bewaren (12-15°C), onrijpe blijven in de koelkast 1 tot 3 weken goed.

Wat kan ik met kiwi?

  • Lekker uitlepelen.
  • In plakjes in fruitsalades.
  • Bij sorbetijs.
  • In een smoothie.
  • Door de magere of halfvolle yoghurt/kwark.
  • Als borrelhapje aan een prikker met een blokje 30+ kaas.
  • In salade met bijvoorbeeld sinaasappel en reepjes kip.
  • In jam (met bijvoorbeeld aardbeien).

Je kunt een kiwi halveren en uitlepelen of schillen en in plakjes snijden. Haarloze minikiwi’s en gele kiwi’s kunnen met schil en al worden gegeten. Let op met de combinatie van kiwi en melkproducten of gelatine in een gerecht. Verse kiwi bevat namelijk een stof (enzym) die eiwitten afbreekt. Melkproducten worden dan waterig en krijgen een bittere bijsmaak, en gelatine verliest de bindkracht. Kiwi geblancheerde (even aan de kook gebrachte) heeft dit effect niet. Hetzelfde geldt voor ananas, mango en papaja!

fr-sungo-it-zespri

Datasheet

herkomst
Italië
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast