Avocado Hass [per stuk]

€ 1,99
Inclusief belasting
rijpheid
Aantal

Afvallen met Avocado's? Avocado's verminderen je eetlust en versnellen je stofwisseling. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en vezels.

Deze avocado variëteit heeft een zachte textuur en een verrassend romige, lichte notensmaak. Hass avocado's herken je aan hun donkere en hobbelige schil. Binnenin bevindt zich een relatief grote, ronde pit. Deze wordt voor consumptie verwijderd. Naast vitaminen zit er ook veel oliezuur in, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat gunstig is voor het cholesterolgehalte van het bloed. Daarnaast zijn ze een rijke bron aan kalium, een mineraal dat helpt om je hart- en bloedvaten gezond te houden. Ook het vezelgehalte mag er met 10 gram per vruchtzijn. En dat is weer goed voor de werking van de darmen.

Een halve avocado weegt ongeveer 90 gram. Dat heerlijke voorafje levert dus bijna de helft van je dagelijkse portie fruit!

Bewaar eetrijpe avocado's in de koelkast. De onrijpe avocado’s moeten niet in de koelkast bewaard worden, dan bederven ze omdat dit hun narijping verstoort. Op een koele plaats (12-15ºC) kun je een avocado 1 tot 6 dagen goed houden (afhankelijk van hoe rijp hij al was). Wil je de rijping van een avocado juist versnellen? Stop ‘m dan met een appel, peer of banaan in een plastic zak.

Wat kan ik met avocado?

  • Halveren, iets uithollen en vullen met garnalen- of kipsalade.
  • Pureren, vermengen met gehakte ui en tuinkruiden als broodbeleg.
  • Als voorgerecht, besprenkel een halve avocado met citroensap en vers gemalen peper.
  • In fruitsalade met banaan, peer en sinaasappel.
  • In groentesalade met paprika, tomaat en maïs.
  • In soep: roer avocadopuree door de bouillon (met minder zout).
  • Guacamole van maken (pureren, mengen met knoflook, cayennepeper en citroensap)

Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de vrucht uit.

fr-avoc-cl-18-001

Datasheet

herkomst
Chili
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koel