![](https://winkel.appeltje.nl/586-large_default/grenadilla.jpg)
![](https://winkel.appeltje.nl/586-large_default/grenadilla.jpg)
Grenadilla behoort tot de Passiflora familie waartoe ook andere exotische vruchten zoals passievrucht en maracuja behoren. Het is een ronde of ovale vrucht met een dunne oranje schil. Je kunt de schil niet eten, maar de vrucht is makkelijk door te snijden zodat je het vruchtvlees kunt uitlepelen. Het geleiachtige vruchtvlees bevat eetbare pitten en heeft een frisse, zoetzure smaak.
Een granadilla is klein maar fijn. Reken 2 stuks per persoon voor de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit.
Je kunt (de nog niet heel gerimpelde, en dus nog niet zeer rijpe) grenadilla een aantal dagen buiten de koelkast (bij ca. 12-15ºC) bewaren, hij rijpt dan door. Als hij goed rijp is (gerimpeld dus) kan je hem in de koelkast nog een aantal dagen bewaren.
Wat kan ik met een zoete granadilla?
Snijd de granadilla doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. De schil kun je niet eten, de pitten wel.