Satsuma

€ 0,39
Inclusief belasting
per
Aantal

Deze super sappige en makkelijk pelbare mandarijn heeft een vol en fris-zoete smaak.

De smaak van de Zuid-Afrikaanse Satsuma is vaak iets sterker. Daardoor komt hij bij sommigen iets zuurder over. 

Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. Ze zijn in de tijd van de Romeinen naar Italië gebracht. Er bestaan veel soorten mandarijnen. Grofweg kun je ze indelen in vier typen: de gewone mandarijn, de mediterrane mandarijn, de satsuma en de kingmandarijn.

Satsuma mandarijnen hebben een groen-geel tot licht geel uiterlijk en zijn vaak platter dan andere mandarijnen. De smaak loopt van zuur tot fris-zoet. Satsuma mandarijnen zijn zeer sappig en pitloos.

Twee satsuma mandarijntjes tellen mee voor 1 stuks fruit. Koop ook eens een netje mandarijnen voor op het werk!

Bewaar satsuma mandarijnen op een koele (12-15°C), donkere plaats. Dan zijn ze tot ca. 10 dagen houdbaar. In de koelkast zijn ze nog langer houdbaar.

Wat kan ik met satsuma mandarijnen?

Gewoon uit de hand. In magere kwark met rozijnen en nootjes. In trifle, op taarten en gebak. In salades en vruchtensalade. In een vlaflip met magere yoghurt en (ongezoete) vla. Uitgeperst verwerken in smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Als bonbonnetje: partjes gedompelt in gesmolten (pure) chocolade.

Satsuma mandarijnen zijn makkelijker te pellen dan bijvoorbeeld sinaasappels, omdat ze losser in hun schil zitten. Ook laten de partjes sneller van elkaar los.

fr-sats-RSA-110-001

Datasheet

herkomst
Zuid-Afrika
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koel