Grapefruit rood [per stuk]

€ 0,79
Inclusief belasting
Aantal

Deze Grapfruit, met zijn diep rode kleur, verbergt achten zijn relatief dunne schil een sappig en smaakvol vruchtvlees.

Grapefruits zijn grote, ronde citrusvruchten met wit, lichtroze of donkerroze vruchtvlees. Waarschijnlijk is deze vrucht ooit ontstaan uit een kruising van een sinaasappel en pompelmoes. Grapefruits zijn één van de grootste citrusvruchten, met een diameter van 10 tot 17 cm. Hoe roder het vruchtvlees, hoe zoeter de smaak. Grapefruits bevatten veel voedingsvezels en vitamine C en weinig calorieën.

Een grapefruit weegt maar liefst 380 gram. Dat is bijna twee keer zoveel als de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit!

Bewaar grapefruits buiten de koelkast, maar wel op een koele plaats (12-15°C) of op de fruitschaal. Na de pluk rijpen grapefruits niet meer. Je kunt ze tot wel 2 weken bewaren.

Wat kan ik met grapefruits?

  • Als ontbijt of lunchfruit.
  • In sappen, salades, smoothies en sorbets.
  • In een salade en verschillende voorgerechten.
  • Als dessertfruit, in verschillende nagerechten.

De vliesjes van een grapefruit zijn stevig en minder lekker om te eten. Snijd een grapefruit daarom open door midden en eet het vruchtvlees met een lepeltje eruit. Vind je de vliesjes geen bezwaar dan kun je ‘m ook in parten delen en eten als een sinaasappel.

Let op!
Grapefruit(sap) heeft bij sommige medicijnen invloed op de afbraak van deze medicijnen. Controleer goed of je medicatie gecombineerd mag worden met grapefruit. Raadpleeg bij twijfel je apotheker of huisarts.

fr-grar-za-50/15-001

Datasheet

herkomst
Zuid-Afrika
Klasse
1
formaat
groot
bewaar advies
koelkast