Limoen [per stuk]

€ 0,49
Inclusief belasting
Aantal

Het meest gewaardeerde zuurtje, fris geurig en aromatisch sappig. 

De limoen is familie van de citroen en de sinaasappel en behoort tot de citrusvruchten (Wijnruitfamilie). Limoenen zijn rond en kleiner dan citroenen. De schil is dun, vrij glad en groen. Het zure en geelgroene vruchtvlees is veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. Het sap van de limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld banaan, appel, peer en avocado voorkomen. Gebruik ook de aromatische schil: fijngeraspt is het een perfecte smaakmaker voor cakedeeg of een currysaus. Vingerlimoen is een limoensoort, die wat betreft vorm lijkt op een augurk. De vrucht zit vol knapperige sapbolletjes. De vrucht komt uit Australië en wordt ook wel citruskaviaar genoemd.

Een limoen eet je waarschijnlijk niet snel uit het vuistje. Maar door limoensap of -rasp kun je een salade wel nog aantrekkelijker maken waardoor het toch bijdraagt aan je dagelijkse portie fruit of groenten!

De smaak komt het beste tot z’n recht als je limoenen bij kamertemperatuur bewaart. Maar in de koelkast zijn limoenen zo’n 2 weken houdbaar. Je kunt er daarom voor kiezen om de vrucht in de koelkast te bewaren en voor gebruik eerst op kamertemperatuur te laten komen.

Wat kan ik met limoen?

  • In cocktails (zoals de caipiriña) en milkshakes.
  • In een smoothie.
  • In de bereiding van sauzen en dressings, ter vervanging van azijn.
  • Rasp de schil en voeg dit bij cakebeslag voor de frisse smaak.
  • Als finishing touch bij visgerechten of gegrild vlees.
  • In Oosterse curry’s.
  • Sprenkel het sap over andere fruitsoorten zoals appel, peer en banaan of avocado om verkleuring tegen te gaan.

Bij gebruik van de schil: goed schoonboenen en vervolgens raspen. Rasp alleen het groene deel omdat het onderliggende witte deel een bittere smaak heeft.

Voor het sap: de limoen halveren en de vrucht uitpersen.

fr-limo-br-54-001

Datasheet

herkomst
Brazilië
Klasse
1
formaat
normaal
bewaar advies
koelkast