Zoete Ui (Sweet Onion) [500 gram]

€ 2,99
Inclusief belasting
Aantal

Een mildere variant van de gewone uienen.

Sweet Onions komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar ze erg veel gegeten worden. Ook in Nederland zijn deze wit tot lichtgele uien steeds meer in trek. Dit is niet voor niets. Sweet Onions, ofwel zoete uien, hebben een mildere en zoetere smaak dan de gewone ui. Daardoor zullen ook kinderen deze ui waarderen en past de ui erg goed in salades. Sweet Onions hebben een lager gehalte aan de ‘prikstof’ pyrodruivenzuur dan gewone uien. Het voordeel: je kunt ze daardoor zonder tranende ogen verwerken.

Uien en zeker ook de Sweet Onion, verwerk je heel makkelijk in het eten. Een gesnipperd uitje door de jus of saus. Of door een salade, in een hartige taart of als basis voor uiensoep, mogelijkheden te over. Allemaal goede bijdragen voor je dagelijkse portie groenten!

Bewaar Sweet Onions op een koele, droge en donkere plaats, daar zijn ze meer dan een week houdbaar.

Wat kan ik met sweet onion?

Rauw verwerkt in salades. Gesmoord in vulling van een quiche. In jus of sauzen. In roerbak- of pastagerechten. Op een pizza of broodje hamburger. Als basis voor hachee of uiensoep.

Verwijder de buitenste schil en snijd de ui vervolgens in ringen of stukjes. Snipper een ui liever niet té fijn omdat dat een bittere smaak geeft. Om dezelfde reden is het beter uien pas vlak voor gebruik fijn te snijden.

Bereidingstijden van sweet onion:

  • Fruiten/bakken: 2 - 4 minuten
  • Koken: ca. 10 minuten
  • Smoren: ca. 10 minuten
gr-zui-pe-001