

De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al doet vermoeden, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten. De sla is zacht, smaakt mals en iets nootachtig. In veel zakken gemengde sla is eikenbladsla verwerkt vanwege zijn decoratieve uiterlijk.
Een portie (schaaltje) sla is 25 gram. Een bescheiden aandeel van je dagelijkse portie groenten van 250 gram. Combineer eikenbladsla met andere groenten, zoals bosui, cherrytomaten, radijs en venkel.
Verpakt in een open plastic zak is eikenbladsla 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Wat kan ik met eikenbladsla?
Verwijder de grove buitenste bladeren en maak de andere bladeren voorzichtig los van de krop. Was de bladeren en laat ze uitlekken. Scheur de bladeren in stukken. Als er zand op de sla zit, kun je de losse blaadjes het beste even in een grote kom water doen met een snufje zout. Zand zakt dan naar de bodem.